Forår i Grønland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev isbjerge og vild natur under forårssolens stråler i det fortryllende Vestgrønland

Tag med på denne forårsrejse til inuitternes magiske land! Her får du oplevelser i både isbjergenes hovedstad, Ilulissat og Kangerlussuaq ved polarcirklen på et tidspunkt, hvor forårssolen glimter i isbjergene, sneen viger tilbage for spirende blomster og midnatssolen begynder at vise sig.

Vi skal opleve alt fra UNESCO-verdensarv på en bådtur i Ilulissat Isfjord til besøg ved Russellgletsjeren med gletsjerkappen som baggrundstæppe og et bygdebesøg i hyggelige, smukt beliggende Oqaatsut.

Undervejs får vi indblik i hverdagslivet her blandt rensdyr og slædehunde, lærer mere om grønlandsk kultur og historie, og selvfølgelig begiver vi os også ud i den smukke natur på vandre- og sejlture.

Brug en håndfuld spirende forårsdage i magiske Grønland sammen med Albatros.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Danske kroner

Dagsprogram 6 dage
Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq, velkomstmiddag i Roklubben
Dag 2
Udflugt til den imponerende Russellgletsjer med BBQ
Dag 3
Fly Kangerlussuaq – Ilulissat – byvandring og midnatssejlads
Dag 4
Foredrag om den grønlandske slædehund og udflugt til bygden Oqaatsut
Dag 5
Vandretur til Sermermiutsletten – fly til Kangerlussuaq
Dag 6
Kangerlussuaq-København

Hoteller

Polar Lodge

Polar Lodge er Kangerlussuaqs nyeste vandrehjem, indrettet i sommeren 2006. Vandrehjemmet er beliggende blot 200 meter fra lufthavnskomplekset, tæt på indkøbsmuligheder og hotellet. Bag Polar Lodge rejser det stejle Køkkenfjeld sig. Polar Lodge er indrettet med 16 værelser med fælles bad og toiletter på gangen. Der er desuden en lille butik med souvenirs og et spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres. Værelserne er rummelige og helt nyindrettede. Bemærk at rygning ikke er tilladt på Polar Lodge.

Hotel Hvide Falk

Hotellet ligger lige midt i byen med en fantastisk udsigt over Diskobugten og Isfjorden. Hotel Hvide Falk blev bygget i 1970 og er Grønlands ældste hotel. Hotellet har i 2022/2023 gennemgået en stor renovering og står nu som et moderne flot hotel, men uden at miste den historiske charme. Restauranten serverer retter af høj international standard baseret på friske grønlandske råvarer, og i hotellets bar og på vores nyetableret terrasse, er det muligt at nyde en drink skønt akkompagneret af det smukke syn af drivende isfjelde. Det er også i hotellets restaurant, der bliver serveret morgenmad.

Med sine store panoramavinduer er hotellets restaurant det perfekte sted at følge med i livet på Diskobugten. Om det er nordlyset der danser, legende hvaler, midnatssolens skær eller de mange lokale fiskere der sejler sig ind og ud af havnen. Råvarerne i restauranten er et udvalg af fisk og kød fra den grønlandske natur, og er fanget af lokale jægere og fiskere. Fisken kommer direkte fra isfjorden i Ilulissat til din tallerken i vores restaurant, med minimal CO2 udledning, og hvor indtjeningen fra fangsten går direkte til den lokale fisker.

Hotellets centrale beliggenhed gør det nemt at besøge nogle af de mange attraktioner i Ilulissat til fods. Indenfor få kilometer finder du butikker, Ilulissat Kunstmuseum, Knud Rasmussens fødehjem og Zions kirken.

Vores hotel i Ilulissat er miljøbevidst og samarbejder med andre lokale firmaer. Under renoveringen af hotellet, er der prioriteret bæredygtige valg af nye møbler og interiør, med fokus på genanvendte materialer og FSC certificeret træ.

Hotellets værelser er alle lyst indrettet, og har eget bad og toilet. Designet på værelserne bærer præg af et stort vægmotiv taget af den anerkendte fotograf, Carsten Egevang, hvorved vi bringer den storslåede grønlandske natur indenfor. På alle afgange er der mulighed for at opgradere til værelse med havudsigt. Dette skal ske i forbindelse med købet af rejsen eller senest 60 dage før afrejse.

For børnefamilier er der mulighed for indkvartering i lejligheder, som ligger lige nedenfor hotellet, helt tæt ved vandkanten. Lejlighederne er enten to værelses (4 personer) eller etværelses med hems (3-4 personer).
Toværelseslejlighederne er indrettet med et stort, rummeligt soveværelse, en stue med sofaarrangement samt et skrivebord og med mulighed for to ekstra opredninger til børn.
Alle lejligheder har egen terrasse ud mod fjorden, hvorfra man har førsteparket til Diskobugten.
Alle lejlighederne er indrettet med eget bad og toilet, et køleskab og et lille tekøkken, med mulighed for at lave kaffe og the.

OBS. Lejlighederne har ikke gennemgået renovering som resten af hotellet.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
19.998,–
København
21.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq, velkomstmiddag i Roklubben
I Kangerlussuaq lufthavn

Vi flyver fra Københavns lufthavn om eftermiddagen med kursen sat mod en af Grønlands to internationale lufthavne, Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). 
Det er ikke en by som sådan; faktisk har Kangerlussuaq først fået bygdestatus i 2001 og hører nu under Qeqqata storkommune. Kangerlussuaq betyder ”den store fjord”, og bygden ligger netop for enden af en stor fjord, på en stor flad slette. 

Lufthavnen blev anlagt af amerikanerne under anden verdenskrig. Med navnet Bluie West Eight etableredes i 1941-42 en stor flybase for enden af den over 170 kilometer lange Søndre Strømfjord. Flybasen var strategisk vigtig, både under 2. Verdenskrig og den kolde krig. Da her var flest, var over 1.400 mand udstationeret. Med den øgede teknologiske udvikling mistede basen imidlertid sin militære betydning, og i 1992 forlod amerikanerne stedet og overlod faciliteterne og bygningerne til Grønlands hjemmestyre. 

Længe før europæerne kom til Kangerlussuaq, var området et yndet opholdssted for inuitterne. Her var gode jagtforhold, og der er udgravet sommerbopladser helt tilbage fra Saqqaq-kulturen, som fandtes for 4.000 år siden.

Specielt for området er fastlandsklimaet og den tætte placering på Indlandsisen. Det tørre klima med lune faldvinde fra Indlandsisen giver temperaturer helt op til 30 grader i solen om sommeren, og helt ned til under minus 40 grader om vinteren, hvilket gør stedet til det koldeste beboede område i Grønland. Kangerlussuaq er dog mest kendt for sit solrige vejr, der om sommeren gør det til et favorabelt overnatningssted. Dyrelivet er ligeledes mangfoldigt. Der findes rensdyr, polarræv, moskusokser og sneharer, og jagt- og vandrefalke yngler i fjeldene. 

I Kangerlussuaq indlogerer vi os på vores værelser, inden vi skal en kort bustur til Roklubben, hvor der venter os en dejlig velkomstmiddag.

Dag 2
Udflugt til den imponerende Russellgletsjer med BBQ
Ved den imponerende Russellgletsjer

I dag kan du glæde dig til en spændende tur til den mægtige indlandsis sammen med rejselederen og Albatros Arctic Circle’s egen guide. Ruten derud følger den lange Sandflugtsdal med den lige så lange smeltevandselv, der bruser af sted med sit grumsede, til tider mælkehvide, vand. Først passerer vi Kangerlussuaqs interimistiske golfbane, siden den cirka 400 meter høje kegleformede klippe Sukkertoppen.

Vi bevæger os videre mellem de hele tiden vekslende og fantastisk smukke landskaber af søer, frodig fjeldhede og tæt pilekrat, der indimellem afløses af store strækninger med golde sandklitter og fjelde uden nogen form for vegetation. Det er efter grønlandsk målestok et mildt landskab. Her er en rig flora, og højden på de store, afrundede fjelde overstiger ikke 700 meter. 

Trods et tørt klima er her talrige søer, da vandet på grund af permafrosten ikke trækker ned i undergrunden. Samtidigt betyder det tørre klima og den store fordampning, at enkelte søer i lighed med ørkensøer er blevet saltholdige.
Efter et par kilometer drejer vi op i terrænet og fortsætter til Russellgletsjeren. Den enorme isvæg befinder sig i et af de smukkeste islandskaber i Grønland med indlandsisen tronende i baggrunden og række efter række af gletsjerudløbere mod nord og syd.

Vi parkerer køretøjet et stykke fra Indlandsisens rand og går ind til selve isen, der hvælver sig over Grønlands midte som en uendelig flade. Det er en stor og særegen oplevelse at bevæge sig langs denne næsten levende organisme og mærke den massive kulde fra den mægtige is. Is-arealet svarer til mere end 40 gange Danmarks størrelse. Med en tykkelse på over tre kilometer presser isen sig ud mod havet, hvor den kan ses mange steder ved Grønlands kyster. Afsmeltningen er allerede i fuld gang, og vi skal huske at holde behørig afstand til både smeltevandselven og gletsjerens tårnende is-kolosser, som af og til uden varsel falder sammen.

Der er mange gode fotomuligheder, og ikke mindst mulighed for at nyde storheden og stilheden – kun afbrudt af lyden fra smeltevandselvens brusen.
Turen varer cirka 4 timer og inkluderer BBQ til frokost ude ved gletsjeren. 

Om aftenen har I tid på egen hånd, og her kan man gå på opdagelse op i Kangerlussuaq og eventuelt spise på et af de to andre spisesteder i byen, enten med de lokale og rejsende i cafeteriet i lufthavnen eller på restaurant Musk Ox.

Dag 3
Fly Kangerlussuaq – Ilulissat – byvandring og midnatssejlads
Den gamle trækirke Zionskirken i Ilulissat

Det er nu tid til at skifte Kangerlussuaq ud med Ilulissat, når vi flyver videre nordpå for at tilbringe de næste dage i en af Grønlands smukkest beliggende byer. Efter ankomsten til Ilulissat bliver vi kørt til Hotel Hvide Falk i centrum af Ilulissat med skøn udsigt til Diskobugten, hvor vi skal bo de næste to nætter. Vi nyder en fælles frokost i hotellets nyrenoverede restaurant, hvor vores rejseleder giver en introduktion til programmet i Ilulissat. 

Det er naturligvis ikke uden grund, at Ilulissat er den mest populære by blandt Grønlands besøgende. Gæster kommer fra hele verden for at opleve isfjorden, midnatssolen og Diskobugtens ro og skønhed samt ikke mindst den grønlandske gæstfrihed. 

I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er byen vokset støt og er i dag Grønlands tredjestørste med mere end 4.500 indbyggere. De fleste af byens beboere lever af fiskeri eller af fiskeindustrien. Det er en meget levende og hyggelig by med et fint udbud af kulturelle attraktioner, som f.eks. Knud Rasmussens fødehjem og kunstmuseet, der har en samling af Emanuel A. Petersens malerier. 

Om eftermiddagen tager vi sammen ud på en kulturhistorisk byvandring,
hvor vi får en dybere forståelse af den grønlandske kultur, byens historie og det moderne liv, der leves her 300 kilometer nord for polarcirklen.

Denne aften skal vi på midnatssejlads hvor vi sejler ud til den UNESCO-fredede isfjord. Her oplever vi det fantastiske is-scenarie på nært hold, der er skabt af Kangiabræen, som producerer 20 millioner tons is i døgnet! Vi kommer helt tæt på isfjeldene og fornemmer virkelig deres storhed – en god mulighed for at få nogle flotte fotos med hjem.

Dag 4
Foredrag om den grønlandske slædehund og udflugt til bygden Oqaatsut
I Grønland findes der i dag omkring 25.000 slædehunde

Denne formiddag er der en introduktion til den grønlandske slædehund og hundeslædekørsel generelt. Skillelinjen for, hvor man må holde slædehund, er polarcirklen, der går fra lige syd for Sisimiut. 

Slædehunden er ikke et kæledyr, men et arbejdsdyr og er et vigtigt redskab for fangerne. Hunden er perfekt bygget til grønlandske forhold. Den kan tåle hård kulde, udholde sult i længere tid og er intelligent. I Grønland findes der i dag omkring 25.000 slædehunde. Vi bliver klogere på den grønlandske slædehund og hundeslædekørsel og ser, hvordan hundene spændes for slæden. Hvis du har lyst, kan du prøve at svinge den lange hundeslædepisk, som ikke bruges til at ramme hundene, men som et signal, der sammen med udråb fra kusken guider hundene ligeud, til venstre eller til højre.

Om eftermiddagen er der afgang på en sejltur til den lille bygd Oqaatsut med kun ca. 30 indbyggere. Bygden ligger cirka 18 km eller omtrent en halv til en hel times sejlads nord for Ilulissat.
Trods sin beskedne størrelse er Oqaatsut et populært mål for besøgende på sejl-, vandre- eller hundeslædetur, og den er en rigtig hyggelig bygd med både vandrehjem, hotel, kajakcenter og en god restaurant ved navn H8. Her er gode vandremuligheder og noget så sjældent som autenticitet, stilhed og storhed, alt sammen på et lille område omgivet af storslået natur. De fleste isbjerge fra Ilulissat Isfjord driver nordpå langs kysten og længere ud i Diskobugten, og sejlturen til Oqaatsut og tilbage igen er i sig selv en flot oplevelse.

Vi begynder med en lille omvisning i bygden, og når det bliver tid til middag, finder vi vej hen til den lille fredede og restaurerede bygning H8, der blev opført helt tilbage i 1894 som pakhus for Kongelige Grønlandske Handel (KGH). Med en spektakulær udsigt over en beskyttet bugt skal vi nyde en dejlig middag med nogle af de fantastiske råvarer fra den grønlandske natur tilberedt i en moderne kulinarisk stil. Og her oplever du Grønland fra et roligere og mere adstadigt hjørne end man gør i byerne, hvor veje, mennesker, mylder og det moderne liv på godt og ondt har indtaget dagligdagen. Efter middagen returnerer vi med båd til Ilulissat.

Dag 5
Vandretur til Sermermiutsletten – fly til Kangerlussuaq
Ilulissat med sine hvide vinterlandskaber

I dag bruger vi formiddagen på en længere gåtur til Sermermiutsletten cirka to kilometer syd for Ilulissat. Sermermiut betyder ”folket ved bræen”, og stedet har været beboet helt tilbage fra 1400 f.Kr. og frem til 1737. Bopladsen fremstår i dag som en række græsbevoksede, firkantede “kratere”, som er fundamenter til husene, man boede i. 

Vi hører historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, ser på ruinerne og mærker permafrosten med vores egne hænder. Fra dalen går vi op på et klippefremspring og betragter den henrivende udsigt over Isfjordens mægtige tinder. Det er et stort øjeblik at skue ud over ismasserne, der er fødestedet for de fleste af Diskobugtens mange isbjerge. For at beskytte den skrøbelige, arktiske natur, er der lavet en gangsti af brædder hele vejen ned til Ilulissat Isfjord.

Når vi kommer retur fra vandreturen, spiser vi en sidste frokost med udsigt over diskobugten, inden vi flyver til Kangerlussuaq om eftermiddagen, hvor vi har en enkelt overnatning inden vi atter vender hjemad. 

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag i restaurant Musk Ox og snakker om alle de gode oplevelser vi fået på denne rejse.

Dag 6
Kangerlussuaq-København

Efter tidlig morgenmad og check-ud, flyver vi retur til Danmark og ankommer til København sidst på eftermiddagen.

Vi siger farvel til fantastiske Grønland for denne gang – og måske på gensyn?

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 19.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

998 kr.

Tillæg for opgradering (havudsigt)

698 kr. pr. person i dobbeltværelse
2.198 kr. pr. person i enkeltværelse

Prisen inkluderer
  • Dansktalende rejseleder
  • Fly København – Kangerlussuaq - Ilulissat t/r*
  • Tur til indlandsisen
  • Isfjordssejlads
  • Foredrag om den grønlandske slædehund
  • Vandretur til Sermemiut-sletten
  • Udflugt til Oqaatsut
  • 3 nætter på Polar Lodge i delt dobbeltværelse
  • 2 nætter på Hotel Hvide Falk i delt dobbeltværelse
  • Morgenmad dagligt, frokost dag 2, 3 og 5. Middag dag 1, 4 og 5 
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Evt. mulig tilslutning med indenrigsfly i Danmark
  • Opgradering til Bayview værelser eller lejligheder på Hotel Hvide Falk
  • Eventuelle ekstraarrangementer 
  • Drikkevarer og øvrige måltider
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
  • Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Grønland

Vi rejser i slut februar og marts, hvor dagene allerede er begyndt at blive længere, og lyset er vendt tilbage. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 til -17 grader. Lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Grønland føles det ikke nær så koldt takket være den stærke sol og tørre luft. Den bedste temperatur til en slæderejse er -15 grader.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Medbring meget gerne en kikkert. Man kan gå glip af rigtig meget uden kikkert.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne lange underbukser, tætvævede fritidsbukser samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnede. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet hjem.

På slæderejser får alle udleveret varmt sælskindstøj og støvler til turen. Det kan være en god idé at have et par skibriller med til slædeturen og et par inderhandsker, så man kan tage billeder undervejs uden at have bare hænder, samt en neck gaiter til at dække underansigt og hals, hvis det er meget koldt. Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, og vi anmoder om, at passet medbringes.

Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter

1. Informer hotelreceptionen/rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd.
2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (min. 5 meter).

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser