Tag med italiensekspert Kim Ferrigno til hans barndomsby Scala, og oplev Amalfikysten med Ravello, Amalfi samt Napoli og Pompeji.
På denne specialrejse skal vi med rejseleder og italiensekspert Kim Ferrigno til hans barndomsby Scala, der ligger i gåafstand til både Ravello og Amalfi. Vi får ovenikøbet en helt særlig oplevelse, da vi også får muligheden for at opleve en ægte kastanjefest. De korte afstande ved Scala gør det oplagt at udforske området til fods, og vi skal derfor gå ad de lokale stier og trapper, når vi besøger de verdenskendte nabobyer. Vi får derfor også et førstehåndsindtryk af, hvordan trafikken og al transport i dette smukke kystområde foregik til fods og på æselryg i ”gamle dage”. Rejselederen kender alle de små smutveje, de bedste udsigtspunkter og kan fortælle historier og anekdoter, man kun kan kende, hvis man er opvokset i området. Vi skal også opleve både Napoli, hvor pizzaen blev opfundet, og det sagnomspundne Pompeji, der i 79 e.Kr. blev offer for et vulkanudbrud, hvis lavastøv dækkede hele byen og derfor konserverede den.
-
Type Rundrejse
-
Rejseleder Dansk
-
Visum Nej
-
Vaccination Nej
-
Valuta Euro
- Dag 1
- Ankomst til Italien og udflugt til Napoli. Videre til Scala
- Dag 2
- Byvandring i Scala
- Dag 3
- Vandretur ad trapperne til Amalfi
- Dag 4
- Vandretur ad stier og trapper til Ravello
- Dag 5
- Tid på egen hånd og kastanjefest (byfest)
- Dag 6
- Tid på egen hånd og vandretur i området for dem, der ønsker det
- Dag 7
- Udflugt til Pompeji (inkl. entré) og hjemrejse
Hoteller
Hotel La Margherita/Villa Giuseppina/Hotel Zintonio
- Gratis WiFi
- Udendørs swimming pool
- Aircondition
- Minibar (ekstra betaling)
- Telefon
- Privat bad og toilet
Vi indkvarteres på godt 3* hotel i Scala. Hotel La Margherita/Villa Giuseppina/Hotel Zintonio er smukt beliggende på bjergsiden ved den hyggelige lille bjergby Scala. Beliggenheden på den smukke bjergside giver en smuk udsigt over Dragedalen (Valle del Dragone) mod nabobyen Ravello og mod havet. De 3 hoteller er ejet af samme familie og fungerer som et hotel i 3 bygninger, og der er få minutters smuk gåtur mellem de 2 bygninger. Restaurant, sol terrasser og poolområde findes på Villa Giuseppina.
Hotellet har danske rødder, da Signora Giuseppina var økonoma på den danske institution San Cataldo i en menneskealder, og da mange af gæsterne ønskede at vende tilbage til Scala, begyndte hun at udleje værelser. Det blev til starten for hotellerne, som den dag i dag stadig er familiedrevet af Giuseppinas døtre og børnebørn, og mange gæster kommer tilbage til Scala igen og igen, for den varme og imødekommenhed man møder her, findes ikke mange steder. Villa Giuseppina råder over et stort poolområde med solterasser samt bar og en dejlig restaurant der er åben til lunch, og det dejlige måltid kan nydes med den fantastiske udsigt som naturlig kulisse. Poolområdet kan nås ad intern trappe eller via den indvendige elevator. Alle værelserne er for nylig istandsat og har minibar, aircondition, tv, telefon, gratis WiFi m.m.
Dagsprogram
OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.
Vi ankommer til lufthavnen og kører i bus på udflugt til Napoli, hvor vi ved ankomsten har en rundtur i bus, inden vi fortsætter til den gamle bydel. Her vil rejselederen arrangere en byvandring, hvor vi bl.a. ser San Carlo-operaen, Napolis største plads, Piazza Plebiscito, med den imponerende miniudgave af Pantheon, Det kongelige palads og mange flere af de imponerende bygninger. På vores vandretur oplever vi også ”det spanske kvarter”, som er området, der bl.a. inspirerede Walt Disney i Lady & Vagabonden. Her ser vi vasketøjet, der hænger mellem de smalle gyder og oplever den intense atmosfære, som Napoli altid byder på. Napoli rummer mange spændende bydele og bygninger, og det var bl.a. her, man opfandt Pizza Margherita, hvorfor vi på rundturen til fods vil se verdens ældste fungerende pizzeria, som er fra 1760, Pizzeria Brandi, som i øvrigt også var dem der opfandt Pizza Margherita. Undervejs på vores tur i Napoli vil der være mulighed for individuel lunch – måske pizza ? Efter besøget i Napoli kører vi til Scala, hvor vi checker ind på hotellet.
Om aftenen serveres der en god 3-retters middag på Ristorante Villa Giuseppina.
Efter morgenmaden skal vi på en byvandring i Scala, så man hurtigt bliver dus med nærområdet. Rejselederen er opvokset i Scala, så han kender byen og området rigtig godt. Byen er ikke stor, men vi besøger domkirken, og vi vil også besøge ”Cantina del Nonno” – en gammel ”vinhule” hvor rejselederens familie gennem flere hundrede år har lavet deres egen vin.
Om eftermiddagen vil rejselederen fortælle om Italienske forhold, og om aftenen mødes vi igen til en 3-retters middag på hotellet.
Efter morgenmaden er der vandretur ad trapperne ned til Amalfi, der ligger helt ud til kysten. Stierne kæder de to byer sammen, og vandreturen tager ca. 1 time i roligt tempo. Selve turen ad trapperne er en attraktion i sig selv, da vi kommer tæt på de lokales liv, og vi får et førstehåndsindtryk af, hvordan al varetransport op ad bjerget foregik i ”gamle dage”. Før i tiden foregik al transport nemlig ad nettet af stier og trapper, der snor sig gennem landskabet. Undervejs passeres byen Pontone, og rejselederen vil sørge for mange fotostop undervejs – måske krydret med en anekdote fra barndommen, hvor han og vennerne benyttede stierne, når de skulle besøge hinanden.
Ved ankomst til Amalfi er der byvandring, hvor vi ser hovedgaden og de mange flotte bygninger i den tidligere maritime Republik. Amalfi er optaget på UNESCOs liste over verdensarv og var i flere århundreder en vigtig maritim handelsby i samhandlen mellem den arabiske verden og Europa, hvor dels silke og korn blev bragt ind fra byens naboer rundt om Middelhavet. Da rejselederen er vokset op her, kender han også en række små gyder og stræder, så her vil vi få en rundtur som de færreste oplever i Amalfi. Turen slutter ved den flotte havnepromenade. Herefter er der tid på egen hånd i Amalfi, og man finder selv vej tilbage til Scala med lokalbus, når man hver i sær synes tiden er inde til at vende tilbage til hotellet. Busbilletten er ikke inkluderet, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med billetkøb, bustider osv.
Om aftenen er der 3-retters middag på Villa Giuseppina.
Efter morgenmaden skal vi besøge Ravello, der har Amalfikystens måske flotteste udsigtspunkter. Mange af de postkort og turistfotos, man ser fra området, er taget netop fra Ravello, og når vi besøger byen ser vi ved selvsyn, hvorfor det forholder sig sådan. Ved ankomsten til Ravello tager rejselederen os med på en byvandring, hvor vi ser flere af de omtalte udsigtspunkter og lægger vejen forbi og besøger en lokal kunsthåndværker.
Byens torv rummer hyggelige cafeer, og Ravello kan desuden byde på 2 fantastiske romerske haver, Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Villa Rufolo er den lettest tilgængelige, da indgangen er lige ved byens torv, mens Villa Cimbrone kræver en 10 minutters smuk gåtur fra torvet, hvor belønningen nok er den flotteste udsigt over Amalfikysten – en udsigt der tager pusten fra de fleste.
Eftermiddagen er til fri disposition, og igen kan man blive så længe man vil i byen, da vejen tilbage til Scala sker med lokalbus. Rejselederen er naturligvis klar til at hjælpe med at afklare bustider, busstoppesteder og priser. Vi kan således frit vælge at bruge eftermiddagen i Ravello eller blot tage tilbage til Scala og nyde eftermiddagen med en drink eller en espresso på hotellet.
Om aftenen er der 3-retters middag på Villa Giuseppina.
Om aftenen er der 3-retters middag på Villa Giuseppina.
I dag arranger rejselederen en gåtur i bjergene ved Scala på maksimum 2 timer for dem, der måtte ønske at opleve mere af den smukke bjergside. Dagen kan også bruges til at opleve andre dele af kysten, nyde en drink eller Cappucino på den lokale piazza eller blot nyde omgivelserne. Rejselederen er klar med forslag og ideer.
Om aftenen er der igen en 3-retters middag på Villa Giuseppina.
I dag skal vi vende næsen hjemad, men ikke uden først at besøge den gamle romerske by Pompeji, som år 79 e.Kr. blev dækket af støv og pimpsten ved vulkanen Vesuvios overraskende udbrud. Udbruddet betød samtidigt, at store dele af Pompeji forblev nogenlunde velbevaret under de store mængder lavastøv, og de mangeårige udgravninger har betydet, at man den dag i dag har et unikt indblik i, hvordan man levede, boede, spiste m.m. for flere tusinde år siden. Vi vil have lokalguide til besøget i Pompeji, og entre er inkluderet i denne udflugt. Efter besøget i Pompeji kører vi til lufthavnen, hvor vi tjekker ind på vores fly og siger farvel for denne gang til Italien.
Prisinformation
- Prisen inkluderer
-
- Fly København – Napoli (med mellemlanding)
- Dansk rejseleder og specialistrejseleder, Kim Ferrigno
- Transport fra Napoli Lufthavn – Scala t/r
- 6 overnatninger på 3* hotel i Scala
- Halvpension (6 x morgenmad og 6 x god 3-retters middag)
- Adgang til pool, solterrasser etc. på Villa Giuseppina
- Vandretur med byvandring til Ravello
- Vandretur med byvandring til Amalfi
- Byvandring i Scala
- Udflugt til Napoli (i forbindelse med transport fra lufthavnen ved ankomsten)
- Udflugt til Pompei inkl. entré (i forbindelse med transprot til lufthavnen på afrejsen)
- Skatter og afgifter
- Prisen inkluderer ikke
-
- Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
- Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
- Eventuelle ekstra arrangementer og udflugter
- Tillæg for enkeltværelse
- Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 10 euro)
- Personlige fornødenheder
- Busbillet Amalfi til Scala
- Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Praktiske oplysninger
Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.
Oplysninger om rejsen
Måltider
Morgenmaden og middagene indtages i hotellets restaurant.
Vejret
Med sin beliggenhed i det sydlige Italien har Scala på Amalfikysten typisk middelhavsvejr, der bringer varme somre og milde vintre til området. I oktober når den gennemsnitlige temperatur i Amalfi en højde på 22 ° C, med seks timers solskin hver dag i gennemsnit. Laveste temperaturer ligger på ca. 11 ° C, så det kan anbefales at medbringe et par ekstra lag tøj til aftenerne, hvis man vil ud på de lokale barer og restauranter. Temperaturen i Det Tyrrhenske Hav forbliver ved 22 ° C, så vandet er stadig perfekt til svømning, hvis man ønsker at tage en dukkert i havet. I vores rejseperiode Vejret i oktober er noget af det bedste og man undgår således den ekstreme sommervarme, men selvsagt vil det være køligere end om sommeren.
Deltagerantal
Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.
Forlængelse/ændringer
Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.
Rejselederen
Rejseleder Kim Ferrigno er blandt de danskere, der har størst kendskab til Italien og italienske forhold. I 1995 modtog Kim prisen ”Tara d’Argento” af bystyret i Amalfi, som anerkendelse af hans indsats for turismen. I 1999 tildelte de italienske turistmyndigheder Kim ”Premio Leonardo da Vinci”, da de udnævnte ham til verdens dygtigste arrangør af rejser til Italien.
Hånden på hjertet
Information
På denne rejse indgår en del vandreture ad stier og trapper i området. Om end vandringer ikke kan betegnes som krævende, anbefaler vi ikke, at gangbesværede deltager på rejsen. Rejselederen vil imidlertid være behjælpelig med hjælp til offentlig transport fra Scala til Amalfi, for dig der ønsker at deltage i udflugten til Amalfi, men ikke ønsker at gå ad trapperne.
Italiensk mad ude og hjemme
Italien er en ny nation.
Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.
Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.
En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!
Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.
Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.
Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.
En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.
Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.
Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.
Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!
Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.
Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.
Velbekomme.
Generelle forhold
Rejsens krav til fysisk formåen
Rejseforsikring
Gouda Rejseforsikring
Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.
Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.
Albatros Travels rejseledere og guider
På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.
På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.
På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.
Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.
Drikkepenge
Tillæg for enkeltværelse og -kahyt
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.
Pas
Rejser med mindreårige
Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.
USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.
Placering i flyet
Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.
Placering i bussen
På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.
På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.
Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.
Forplejning om bord på flyet
På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.
Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.
Specialkost
På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.
Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.
Forbehold/ændringer
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.
Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.
Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.
Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.