Alexander den Stores verden

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Unik kulturhistorisk rejse til en skøn og glemt del af Middelhavslandene – Nordmakedonien og Albanien – samt Grækenland og Tyrkiet

Da Alexander den Store for godt 2.300 år siden erobrede det meste af Nærorienten og Centralasien, var det med de kulturelle rødder solidt plantet i sin græsk-makedonske hjemegn. Dette er en tidsrejse til den verden, Alexander var rundet af – Nordmakedonien, Grækenland, Tyrkiet og det sjældent besøgte Albanien, som er en overset perle.

Vi ser vigtige byer fra antikkens græske, romerske og senere byzantinske og osmanniske riger, med masser af UNESCO-oplevelser – bl.a. de nordmakedonske kongegrave i Vergina samt talrige bygningsværker i Thessaloniki og Istanbul. Der er også tid til at nyde livet i de smukke middelhavsomgivelser, bl.a. med vinsmagning, basarbesøg og den klare Ohrid-sø – og med få andre besøgende har vi det næsten for os selv!

Vi bor udelukkende på 4-stjernede hoteller, har inkluderet halvpension, og transporten foregår i gode komfortable busser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Euro, lek, denar og lira

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
København – Skopje, Nordmakedonien. Byrundtur i den nordmakedonske hovedstad
Dag 2
Skopje – Ohrid. Vinsmagning, samt ruinerne ved Stobi og Heraclea
Dag 3
Ohrid. Byrundtur og sejlads på Ohrid søen
Dag 4
Ohrid – Korja, Albanien. Skt Naumkirken, Drilon og den gamle bydel i Korja
Dag 5
Korja – Thessaloniki, Grækenland. Kongegravene i Vergina og Pella, Alexander den Stores fødeby
Dag 6
Thessaloniki. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 7
Thessaloniki – Edirne, Tyrkiet. Langs det Ægæiske hav og byvandring i Edirne
Dag 8
Edirne – Istanbul. Ankomst til Istanbul og sejltur på Bosporus
Dag 9
Istanbul. Byrundtur inkl. Den Blå Moske, Alexander den Stores Sarkofag, Sultanahmet pladsen og lokal bazar
Dag 10
Istanbul - København. Oplevelser på egen hånd og hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Skopje, Nordmakedonien. Byrundtur i den nordmakedonske hovedstad Ca. 50km
Nordmakedoniens konge (356 – 323 f.Kr), Alexander den Store

Vi flyver fra København til Nordmakedoniens hovedstad, Skopje, hvor vi lander midt på dagen. Efter en let frokost kaster vi os over dagens program.

Den nordmakedonske hovedstad kan fremvise en lang og omtumlet historie, der præger byen den dag i dag.

Et voldsomt jordskælv i 1963 ødelagde store dele af den gamle by, men gav plads til opførelsen af store boulevarder og flotte pladser. Overalt i byen finder man imponerende marmorskulpturer, hvoraf mange naturligvis forestiller landets mest berømte personlighed, Alexander den Store. Den nordmakedonske konge (356 – 323 f.Kr) blev kun 33 år gammel, men efterlod sig en arv, der strækker sig helt frem i moderne tid, og som ikke er blevet mindre aktuel af den seneste tids mundhuggeri mellem den græske og nordmakedonske stat om brugen af hans navn.

Vi starter dagen med at kigge forbi byens største plads, Makedonia Square, hvor en 15 meter høj statue af netop Alexander den store skuer ud over byen. Fra pladsen kan man krydse over Stenbroen, der forbinder det nye Skopje med den gamle bydel. I de små, hyggelige gader faldbydes alt fra lokalt kunsthåndværk til støvsugerposer, og vi skal naturligvis også se nærmere på det smukke Kale Fort, der ligger i samme område.

Senere begiver vi os uden for byen for at besøge byens vartegn, det 66 meter høje Jernkors som blev rejst i 2002 til minde om 2.000-årsdagen for indførelsen af kristendommen i Nordmakedonien. Fra toppen er der en smuk udsigt over Skopje og den omkringliggende dal, hvorfra Alexander den Stores Rige udsprang.

Dag 2
Skopje – Ohrid. Vinsmagning, samt ruinerne ved Stobi og Heraclea Ca. 265km
Skt. Naumkirken ligger smukt placeret ved Ohridsøen

Efter en god morgenmad er det blevet tid til at begive os mod Nordmakedoniens største attraktion, Ohridsøen. Undervejs besøger vi Stobi, der rummer store arkæologiske skatte. I udgravningerne omkring byen har man fundet keramik helt tilbage fra yngre stenalder, men byen nævnes første gang i historiske kilder, da kong Filip V af Nordmakedonien i år 217 f.v.t. skulle have erobret byen fra Paionien. Senere kom romerne, og de forskellige perioder afspejler sig i de efterladte ruiner. Her er også rester af tidlige kristne kirker, en af dem bygget oven på en synagoge fra 200-tallet, så her har også været jødisk tilstedeværelse.

I Stobi besøger vi også en lokal vingård. Nordmakedonsk vin er på vej frem, og vi får mere at vide om de lokale druesorter, samt naturligvis mulighed for at smage på varerne. Her spiser vi også en let frokost.

Vi fortsætter nu mod Bitola, der er en af Nordmakedoniens ældste byer, grundlagt som Heraclea i det 4. århundrede f.v.t. af kong Filip II af Nordmakedonien – Alexander den Stores far. Vi tager en rundtur til byens centrum og ser klokketårnet, den jødiske kirkegård og byens basar. Vi får også lejlighed til at se ruinerne af den oprindelige del af byen, som rummer romerske beboelseshuse og et amfiteater. Her er blandt andet nogle meget velbevarede mosaikker på basilikaerne.

Turen fortsætter herfra til Ohrid, hvor hotellet og aftenens middag venter.

Dag 3
Ohrid. Byrundtur og sejlads på Ohrid søen Ca. 15km
Nordmakedonien største attraktion, Ohridsøen

Ohrid ligger ved den smukke Ohridsø, som tiltrækker mange besøgende og feriegæster. Søen er Balkanhalvøens dybeste, med en dybde på op til 288 meter, og de 358 km2 vand er fordelt mellem Albanien og Nordmakedonien. Både søen og Ohrids gamle bydel oppe ad bjerget er på UNESCO’s lister over henholdsvis verdens natur- og kulturarv. Med mere end 3.000 år på bagen er byen en af de ældste på hele Balkan. Legenden siger, at Ohrid engang havde 365 kirker, en for hver dag, og derfor blev kaldt Balkans Jerusalem. I dag er tallet ikke helt så stort, men stadig imponerende!

Vi tager på en rundtur til byens største seværdigheder, blandt andet Samuils Fort på toppen af bjerget, hvorfra der er en flot udsigt over byen og søen. Lige neden for fortet ligger en arkæologisk udgravning af et tidligt kristent anlæg, centreret omkring Skt. Clemensklostret, der nu er genopbygget. Man mener, at flere tusinde disciple her blev uddannet til at skrive bibelmanuskripter i det glagolitiske alfabet, det ældste slaviske alfabet. Vi ser også Sofiakirken, som blev bygget under Det 1. Bulgarske Rige, lige efter den officielle overgang til kristendommen omkring år 1.000. Det indre af kirken er flot udsmykket med middelalderfreskoer, og kirken er så vigtig en del af den nordmakedonske kulturarv, at den er at finde på 1.000- denar-pengesedlen.

Om eftermiddagen tager vi på en kort sejltur på Ohrid-søen og nyder den smukke natur helt tæt på. Herefter kører vi tilbage til hotellet, og resten af dagen er fri til afslapning i den hyggelige by ved søens bred.

Dag 4
Ohrid – Korja, Albanien. Skt Naumkirken, Drilon og den gamle bydel i Korja Ca. 80km
Den imponerende orthodokse katedral i Korja

Det er blevet tid til at sige farvel til Ohrid, og hvad er mere passende end en afsked ved Skt. Naumkirken, som ligger smukt placeret ved Ohridsøen. Kirken er opkaldt efter missionæren Sankt Naum, som spillede en central rolle i oversættelsen af biblen til oldkirkeslavisk – et sprog, der har haft stor indflydelse på Østeuropas sprog og kultur. Ifølge traditionen kan man stadig høre helgenens hjerte slå, hvis man lægger øret til hans grav inde i kirken. På gårdspladsen uden for kirken kan man være heldig at se de lokale påfugle stoltsere rundt.

Vi krydser grænsen til Albanien og kører snart ind i den lille by Drilon, hvor Albaniens tidligere diktator Enver Hoxha havde en af sine mange sommerresidenser.

Senere på dagen ankommer vi til Korja, der med sine ca. 75.000 indbyggere er den 6. største by i Albanien. Omgivet af den smukke Morava-bjergkæde har byen altid haft større kontaktflade med Grækenland end resten af det nuværende Albanien, og store dele af befolkningen snakker da også fortsat græsk. Vi besøger den hyggelige gamle bymidte med dets brostensbelagte gader og den imponerende orthodokse katedral, der hører til blandt de største i det religionsliberale land. Vi besøger også Albaniens ældste skole, der i dag er omdannet til museum.

Dag 5
Korja – Thessaloniki, Grækenland. Kongegravene i Vergina og Pella, Alexander den Stores fødeby Ca. 340km
Det Hvide Tårn ved havnepromenaden i Thessaloniki

Efter en kort albansk flirt vender vi næsen mod øst og krydser først på formiddagen over grænsen til Grækenland. Første stop på den græske side er Vergina, hvor Alexander den Store blev kronet i 336 f.Kr. En stor del af den nordmakedonske kongeslægt ligger begravet her, og vi går på opdagelse mellem nogle af de mange  kongegrave. Hvis tiden tillader det, kigger vi også forbi det tilhørende museum, hvor de mest imponerende dele af gravfundene er udstillet.

Små 70 kilometer fra Vergina finder vi endnu en vigtig by i Alexander den Stores liv, nemlig hans fødeby Pella.

Alexanders opvækst var præget af forældrenes forgudelse af deres søn. og livet i datidens hovedstad gjorde ikke noget betingelsesløst godt for den unge mands selvopfattelse. Vi besøger det imponerende udgravningsområde og får en fornemmelse af livet for den græsk-makedonske overklasse under Alexander d. Stores tid.

Vi ankommer til Thessaloniki først på aftenen, hvor vi nyder en velfortjent middag på vores hotel
NB For afgange i foråret 2020 kan udflugten til Pella muligvis blive rykket til dag 6 grundet ændrede åbningstider i Pella.

Dag 6
Thessaloniki. Byrundtur og tid på egen hånd Ca. 20km
Galerius' Triumfbue i Thessaloniki

Thessaloniki, beliggende ud til Den Thermaiske Bugt, er ikke kun den næststørste by i dagens Grækenland, men også i det osmanniske rige – og var dertil også en af de rigeste byer næst efter Istanbul. I dag regnes den for at være Grækenlands kulturelle hovedstad med mange festivaler og kulturbegivenheder, og byens universitet er landets største. Thessalonikis historie går omkring 2.300 år tilbage, og byen rummer ikke mindre end 15 monumenter, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Særligt er tidlige kristne kirker og andre byzantinske bygninger repræsenteret.

Vi ser et udvalg af dem såvel som andre af byens kendemærker – blandt andet Galerius’ Triumfbue, hvoraf omkring en tredjedel er bevaret. Buen blev bygget af den romerske kejser Galerius for at markere sejren over perserne. Buen var oprindeligt forbindelsesled mellem Rotundaen 125 meter væk og Galerius’ palads, der ikke længere eksisterer. Vi ser også Heptapyrgion, borgen på bakken, der trods sit navn – ’fort med 7 tårne’ – faktisk har 10, og vi lægger også vejen forbi Det Hvide Tårn ved havnepromenaden, som under det osmanniske herredømme var fængsel og del af et større havnefort.

Eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, og om aftenen er der mulighed for selv at finde sig en restaurant og prøve nogle af de lokale, græske specialiteter.

Dag 7
Thessaloniki – Edirne, Tyrkiet. Langs det Ægæiske hav og byvandring i Edirne Ca. 430km
Bro over Tunca-floden i Edirne

I dag går ruten mod nordøst til Edirne i Tyrkiet. Der venter os en lang – men interessant – køretur, hvor vi passerer smukke landskaber og fine byer på både den græske og tyrkiske side af grænsen. Vi ankommer hen på eftermiddagen og får her mulighed for at strække benene på en spændende byvandring til de største seværdigheder. Edirnes tidligere navn var Hadrianopolis, efter den romerske kejser Hadrian, der grundlagde byen ved en thrakisk landsby. På vores gåtur ser vi den eneste tilbageværende rest af den romerske bymur: Det Makedonske Tårn.

Edirne blev siden hovedstad i det osmanniske rige i årene 1365-1453, inden æren tilfaldt Konstantinopel (Istanbul). Fra den osmanniske periode stammer nogle smukke broer over Tunca-floden såvel som Semiliye-moskéen, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Moskeen stod færdig i 1575, og den ottekantede struktur og store symmetri skyldes arkitekten Mimar Sinan. Den centrale kuppel er mere end 30 meter i diameter og omgives af fire mindre kupler og 4 høje minareter. Oprindeligt var moskéen omgivet af biblioteker, skoler, bade, et hospital, en begravelsesplads og suppekøkken til de fattige. Mimar Sinan, der var datidens stjernearkitekt, har også tegnet byens berømte tyrkiske bade – Sokullu Hamami – der stadig er i brug.

Vi kommer også forbi ruinerne af en stor synagoge, der står som et symbolsk monument for byens tidligere jødiske menighed. Synagogen blev opført efter den store brand i Edirne i 1905, hvor byens 13 synagoger brændte ned, og den er bygget med Leopoldstädter-synagogen i Wien som forbillede. Lige inden første verdenskrig boede her omkring 28.000 jøder, men siden er næsten alle jødiske indbyggere flyttet væk, hovedsagligt til Istanbul og Israel. I takt med den svindende menighed fik synagogen lov at forfalde, indtil den i 1983 helt blev lukket.

Dag 8
Edirne – Istanbul. Ankomst til Istanbul og sejltur på Bosporus
Brødudsalg i Istanbul

Vi fortsætter vores rejse til Istanbul, Tyrkiets største by med 13,9 millioner indbyggere, og dertil landets økonomiske, kulturelle og historiske hjerte. Istanbul er en kosmopolitisk by, som både rummer supermoderne storbyatmosfære og gavmilde mængder af 1001 nats stemning fra tiden som hovedstad i Det Byzantinske Rige og senere som del af Det Osmanniske Rige. Begge de gamle riger har sat imponerende arkitektoniske fingeraftryk på byen, der emmer af storslået historie i alle kroge og kanter.

Vi fejrer ankomsten til Istanbul med en sejltur på Bosporus, en af verdens travleste vandveje. Byen breder sig ud på begge sider af Bosporusstrædet, og den europæiske del er igen gennemskåret af det langstrakte, fjordagtige Gyldne Horn. Havet er således en integreret del af byen, og det hører naturligvis med til en vaskeægte Istanbul-oplevelse at tage en sejltur i Bosporusstrædet, der forbinder Sortehavet med Marmarahavet. På dagens udflugt sejler vi derfor ud og nyder den helt særlige oplevelse, det er, at befinde sig på skillelinjen mellem Europa og Asien. Vi nyder den smukke udsigt ind over byen, hvor skylinen vidner om byens udvikling fra 1500-tallet til i dag med himmelstræbende minareter og højhuse side om side.

Dag 9
Istanbul. Byrundtur inkl. Den Blå Moske, Alexander den Stores Sarkofag, Sultanahmet pladsen og lokal bazar
Den Blå Moské er Istanbuls hovedmoské

Vi tager hul på en dag fyldt med oplevelser, først i stemningsfulde Sultanahmet, Istanbuls gamle bydel. Her finder man flere af byens eksotiske basarer og byens mest markante historiske bygningsværker.

Vi starter dagen på den imponerende Sultanahmet-plads, der ligger, hvor Konstantinopels gamle hippodrom befandt sig. I romersk og byzantinsk tid blev den brugt til hestevæddeløb. Disse væddeløb var ikke blot sportsbegivenheder, men en sjælden mulighed for almindelige mennesker for at samles det samme sted som kejseren. De konkurrerende hold var sponsoreret af forskellige politiske partier, og væddeløbene blev tit blandet sammen med politiske og religiøse rivaliseringer. Hippodromen var omkring 450 meter lang og 130 meter bred og kunne rumme omkring 100.000 tilskuere. De ydre vægge med tilskuerpladserne eksisterer ikke længere, og kun lidt af endevæggen og hippodromens midte er bevaret. Her kan vi se en søjle – bragt hertil fra Apollotemplet i Delfi – og en egyptisk obelisk bygget for faraoen Tuthmosis III, med over 3.500 år på bagen.

Herfra fortsætter vi til Den Blå Moské med de seks himmelstræbende minareter. Moskéen er Istanbuls hovedmoské og byens vigtigste vartegn, og den blev bygget i årene 1609-1616 under den osmanniske sultan Ahmed I. Moskéens egentlige navn er da også Sultanahmet Camii, mens kaldenavnet Den Blå Moské er kommet til senere på grund af de mere end 20.000 smukke blå kakler, der udsmykker moskéens indre.

I nærheden ligger både det imponerende Topkapi-palads og Haghi Sofia, som man passende kan besøge på den efterfølgende fridag, hvis man har lyst til det. I samme områder finder vi også Istanbul Arkæologiske Museum, som blandt de mange udstillingsgenstande, har især én, som vi må se: Alexander den Stores sarkofag. Den smukt dekorerede kiste blev udgravet i 1887 i Sidon i det nuværende Libanon, men bragte desværre ikke yderligere vished over Alexanders endelige som historikere stadig strides om. De smukke relieffer gennemgår de vigtigste slag og periode i Alexander den Stores liv og danner en passende afslutning på vores rejse i den store hærførers fodspor.

Om eftermiddagen fortsætter vi mod området omkring den smukke Suleymaniye moské, der er opført af den berømte arkitekt Mimar Sinan, som også stod bag moskébyggeriet i Edirne. Suleymaniye er Istanbuls andenstørste moské. Moskéen ligger i en rigtig hyggelig del af den gamle by, og vi besøger vi bl.a. det store Spice marked, hvor de lokale handler og hvor mængden af turister er noget mindre end i den mere kendte Grand Bazaar. Der bliver tid til at gå rundt på egen hånd og gøre de sidste indkøb.

Dag 10
Istanbul - København. Oplevelser på egen hånd og hjemrejse
På Grand Bazaar i Istanbul

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Måske har man lyst til et besøg i Topkapi-paladset, sultanens verdenskendte palads under det osmanniske rige, som ikke blot var bolig for sultanen og hans harem, men hjemsted for hele hofetaten og det enorme Osmannerriges forvaltning og regering. Det store palads var dermed ramme om cirka 5.000 menneskers daglige liv og var nærmest en by i byen. Paladsbyggeriet blev igangsat i 1465 af sultan Mehmet II, erobreren af Istanbul. Hans efterfølgere på tronen tilføjede nye pavilloner, og paladsområdet udgør hele 70.000 kvadratmeter.

Et besøg i Topkapi-paladset er som at hoppe direkte ind i fortællingen om 1001 nats eventyr og giver et fantastisk indblik i sultanernes overdådige levevis. Som en ekstra bonus er der en imponerende udsigt over Bosporusstrædet og Det Gyldne Horn fra palads-området, der ligger på en af Istanbuls syv bakker. Husk at medbringe tørklæde til at dække eventuelle bare skuldre.

Har man stadig plads i kufferten kan man også overveje at kigge forbi Grand Bazaar, Istanbuls 200.000 kvadratmeter store overdækkede basar, som stammer tilbage fra 1461, hvor den var byens brødmarked. Basaren er en kæmpelabyrint med flere tusinde små forretninger. Ud over butikker er her lagre, værksteder, vekselboder, posthus, tehuse og restauranter. I basaren sælges alt fra sølv til læder, tæpper, vandpiber og antikviteter, men bemærk, at det ikke alt sammen er lige billigt. At handle på tyrkisk betyder, at man byder cirka halv pris af det, der forlanges. Og så mødes man et sted derimellem.

Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Skopje og Istanbul – København
  • Udflugter jf. program
  • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
  • Halvpension (morgenmad dagligt, frokost dag 1, 2 og 4, samt middag dag 1-5 og 7-9
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge (frivilligt). Beregn ca. kr. 400,-
  • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura
  • Personlige fornødenheder
  • Alt ikke nævnt under “Prisen

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Albanien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/albanien
Grækenland:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/graekenland
Tyrkiet:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/tyrkiet

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from God og informativ rejse God og informativ rejse
Date published: 2023-10-03
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse med mange gode oplevelser Det var historisk en meget spændende rejse med besøg på de relevante steder med en god historisk indføring af guiden. Også de lokale guider præsenterede god historisk baggrund. Dog var der en generel tendens til ikke at overholde de fastsatte tider, hvilket dog var forårsaget af en meget stor entusiasme fra guiderne.
Date published: 2023-10-02
Rated 5 out of 5 by from Super planlagt og gennemført rejse i Aleksander den Stores fodspor Rejsen var spændende og godt planlagt. Rejselederen var dygtig og i stand til at udvise fleksibilitet når situationen krævede det. Buschaufføren kørte excellent gennem de 3 lande. Alt i alt en meget spændende tur med gode besøgssteder
Date published: 2023-10-02
Rated 5 out of 5 by from Spændende emne Utrolig rejse gjort spændende af rejseleder/lokale guider. Især Nordmakedonien som var næsten ukendt rejsemål for mig.
Date published: 2023-10-02
Rated 4 out of 5 by from Rejsen var en stor historisk oplevelse i tre lande med en dygtig rejseleder En super rejse med et stort historisk indhold og mange gode oplevelser til en fornuftig pris, og en rejseleder som var meget fagligt kompetent og omsorgsfuld.
Date published: 2023-09-26
Rated 3 out of 5 by from God, intensiv rundrejse - men ringe hoteller og afslutning Vi fik mange gode oplevelser på rundrejsen, ikke mindst takket være den meget kompetente og behagelige danske guide Søren, vi havde med på turen. Han forsøgte at kompensere for den til tider ringe rejseplanlægning og valg af hoteller samt niveauet for turens afslutningsmiddag. Vi ankom alt for sent til Skopje til rigtig at kunne få noget ud af byen. Det blev bare til en hurtig rundtur til enkelte monumenter. Vi er med en enkelt undtagelse blevet indkvarteret på meget små, og i et tilfælde et værelse uden funktionsdygtigt bad, ligesom to af hotellerne lå meget langt fra centrum. Det ene ca 30 min i bil. Så vi fik meget lidt ud af "opleve byen på egen hånd", hvilket var en skuffelse i et i forvejen tætpakket program. Påstanden om at vi skulle bo på fire-stjernede hoteller holder bare ikke. Den lovede afslutningmiddag blev på en udendørs cafe med ringe mad og kun vand eller sodavand til maden. Det var nærmest en joke.
Date published: 2023-04-28
Rated 2 out of 5 by from Skuffende indkvartering og forplejning Stor skuffelse over indkvartering langt uden for byerne og en forplejning, der ikke levede op til normal Albatros standard
Date published: 2023-04-28
Rated 2 out of 5 by from Spændende rejse men med flere alvorlige fejl Spændende rejse med mange kulturelle seværdigheder og god sammenhæng mellem destinationerne. Desværre var turen plaget af flere alvorlige fejl. Dejligt hotel i Ohrid, men liggende alt for langt fra byen. Man kunne IKKE gå til/fra hotel og by (manglende gadebelysning) Hotellet i Thessaloniki var direkte uacceptabelt. Det ligger IKKE i byen. Jeg har allerede sendt en klage over dette. Dertil kan lægges, at aftensmaden den første aften var direkte kedelig. Den sidste "fest"aften i Istanbul var ligeledes uacceptabel. Ingen alkohol. Udendørs servering i 12 C. Dette gjorde, at jeg IKKE deltog i selve middagen, som de andre bagefter fortalte, at den var også dårlig. Turen blev reddet af det kulturelle indhold og så ikke mindst af en fantastisk guide, Søren Lind. Kæmpe ros til Søren og til den svenske "assistent". Ligeledes stor ros til vores chauffør, Sokol, som ydede en ekstraordinær indsats
Date published: 2023-04-26
  • y_2024, m_7, d_21, h_6
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_2, tr_36
  • loc_da_DK, sid_MKRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser